Müstehaklık Belgesi ve Sosyal Güvenlik Durumu Taahhütnamesi Hakkında Önemli Duyuru

04 Eylül 2019 Çarşamba

Yükseköğretim Kurumlarında mesleki öğrenim gören ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde yükseköğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrenciler 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4.maddesinin 1 fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılmakta ve 5.maddesinin (b) bendi gereği "İş Kazası ve Meslek Hastalığı" sigortası kapsamında sigortalanmaları gerekmektedir.

Bu bağlamda 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı itibariyle öğrencilerimizin sigorta işlemlerinin eksiksiz ve doğru biçimde yapılabilmesi, Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirgelerin zamanında ve kurallara uygun olarak verilebilmesi amacıyla;

-Staja çıkacak öğrencilerin, Türkiye’nin herhangi bir SGK il ya da ilçe müdürlüklerinden alınmış (belge türü kodunun 22 veya 43 olarak belirtildiği) ıslak imzalı onaylı Müstehaklık Belgesini ve okulumuzun web sayfasından ulaşabileceğiniz Sosyal Güvenlik Durumu Taahhütnamesini eksiksiz bir şekilde doldurup diğer staj evrakları ile birlikte okula teslim etmeleri gerekmektedir.

E-devlet üzerinden alınan belge türü kodu ve ıslak imzalı onayı olmayan müstehaklık belgeleri kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Sosyal Güvenlik Durumu Tahattütnamesi

Örnek Staj Öğrenci Listesi