Bölüm Başkanının Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü çeyrek asırdır hemşirelik lisans eğitim hayatını sürdürmekte ve sağlığın korunması, geliştirilmesi ve sürdürülmesinde, hastalık halinde ise profesyonel bakım hizmetleri ile sağlık ordusunun vazgeçilmezi olan hemşireler yetiştirmektedir.

Bölümümüz 1997 yılında Sağlık Yüksekokulu olarak başladığı lisans düzeyindeki eğitimine 2019 yılından itibaren Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü olarak devam etmektedir. Bölüm olarak dünyanın her yerinde mesleğimizi başarıyla yerine getiren mezunlar yetiştirmeyi hedeflemekle birlikte yüksek lisans ve doktora eğitimimiz ile de alanında uzman ve doktora derecesine sahip hemşireler yetiştirmekteyiz.

Hemşirelik eğitimi, araştırması ve uygulamasını içeren çalışmalarımızla bireylerin ve toplumumuzun en yüksek sağlık ve esenlik düzeyine ulaşmasında tüm gücümüzle çalışmaktayız. Bu bağlamda sürekli olarak eğitim öğretim programı ve süreçlerimizi değerlendirip yenilikler yapmakta; teorik, laboratuvar ve uygulama alanlarında da sizlere en uygun eğitim ortamlarını hazırlamak için çaba harcamaktayız.

Hemşirelik Bölümü olarak, eğitim kalitemizi tescillendirerek sürdürmeyi ve mesleğimizin gelişimine katkı vermeyi hedefliyoruz. Bölümümüzde eğitim almayı tercih ettiğiniz için sizleri kutluyor, ailemize “Hoş geldiniz” diyorum. Sizleri bölümümüzü tanımanız amacıyla web sayfamızı incelemeye davet ediyorum. Eğitim yaşamınız ve mezun olduktan sonra da yanınızda olduğumuzu belirterek, başarılı bir eğitim-öğretim yaşantısı diliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla.

Prof. Dr. Yasemin YILDIRIM USTA?