Doktora Programı

Bolu Abant izzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Doktora programı  Türkçe olarak yürütülmektedir. Program kapsamında, hemşireliğe ilişkin hem zorunlu hem de öğrencinin uzmanlaştığı alana yönelik ve ihtiyaçları doğrultusunda alabileceği Hemşirelik Esasları, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği,  İç Hastalıkları Hemşireliği,  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ile Halk Sağlığı Hemşireliği  alanlarına ilişkin seçmeli dersler yer almaktadır.

Hemşirelik Doktora Programı`na; hemşirelik, ebelik, sağlık memurluğu bölümü lisans mezunu ve Sağlık Bilimleri Enstitülerinin Hemşirelik Yüksek Lisans ya da Hemşirelik Esasları, İç Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ve Halk Sağlığı Hemşireliği gibi yüksek lisans programlarının herhangi birinden tezli yüksek lisansını tamamlamış olanlar başvurabilir ve bilimsel hazırlık gerekmez.  Bunların dışında kalan bölümlerde yüksek lisansını tamamlamışsa bilimsel hazırlık zorunludur.

Doktora programına öğrenci kabulü, 2547 sayılı Kanun’un 65. maddesi hükmü gereğince Üniversitelerarası Kurul tarafından hazırlanan, Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde öngörülen esaslara göre yapılır.

Doktora eğitim programı detaylı bilgi için : https://lisansustu.ibu.edu.tr/

Müfredat için tıklayınız.